06 30049738 unmani@ilcielo.org
Home » cranio sacraal » 5 lichamelijke aspecten belangrijk in biodynamische craniosacraal therapie

5 lichamelijke aspecten belangrijk in biodynamische craniosacraal therapie

by | 9 dec, 2018 | cranio sacraal

Craniosacraal therapie is een therapievorm die komt uit osteopathie en is ontdekt in de jaren 50 van vorige eeuw. Verder in de jaren 80 is ontwikkeld de biodynamische aspect van i.v.m. het verdiepen in de kwantum veld.

De osteopaat Sutherland heeft zich tijdens het verdiepen in de cranial osteopathie het belang van de schedel en membranen die omhullen ons centraal zenuwstelsel ontdekt en daarna ook hoe de levenskracht interactie heeft met ons lichaam.

Er zijn 5 belangrijk aspecten die worden hier belicht:

1 anatomie van de schedel en de hersenvliezen

2 het belangrijk functie van de hersenvocht

3 de fascia (bindweefsel)

4 het zenuwstelsel

5 de kwantum energie in biodynamische craniosacraal therapie  

 

In deze blog ga ik verder in op het eerste aspect:

1 Anatomie van de schedel en hersenvliezen

De schedel, die 22 beenderen bevat, rust op het superieure eind van de wervelkolom en kan men in twee gedeelten  onderscheiden:

de hersenschedel heeft 8 beenderen en de aangezichtsschedel  14 beenderen.

De beenderen van de schedel zijn met elkaar verbonden door flexibele “naden” (sutures).

De hersenschedel bestaat uit de vlakke beenderen die in constructie met elkaar de schedelholte vormen waarin zich de hersenen bevinden: ingesloten en goed beschermd.

 

 

De 14 gezichtsbeenderen die onregelmatig en hoekig zijn, vormen het “frame” van het gezicht. Merk op dat de oogkasholte door 7 beenderen wordt gecreëerd.

 

Binnen de hersenschedel bestaan de hersenvliezen en de hersenen, het superieure deel van het centrale zenuwstelsel.

De hersenvlies heeft een hele belangrijk functie als bescherming en barriere tegen bacterien en virussen en ook als vangnet voor schokken van buitenaf.

 

De hersenvliezen hebben een aanzienlijke invloed op de posities en het bewegingsvermogen van de schedelbotten.

Als deze vliezen gespannen zijn,  trekken de schedelbotten samen en dus worden de hersenactiviteit en stroming beperkt omdat ze worden samen gedrukt.

Het is bijv. bekend dat bij dyslectische mensen het rechter slaapbeen heel weinig beweegt,  en dat dit invloed heeft op de hersenactiviteiten. Als dit bot wordt losgemaakt via craniosacraal behandelingen zal de cliënt beter beginnen te lezen en/of te schrijven.

Ik heb ervaring gehad met een cliënt in de 50 die met veel moeite kon lezen. Nu lees ze zonder moeite  en  ze is ontzettend dankbaar ervoor.

Maar deze spanning kunnen ook hoofdpijn, migraine, nekklachten en anderen klachten veroorzaken en met een serie van behandelingen kunnen deze klachten en ziekten verminderen en soms volledig verdwijnen.

Je moet ook niet vergeten dat weinig vormen van therapie gericht zijn op het belang van de bouw van de schedel en het hoofd, terwijl 90% van de spanningen die in ons lichaam zitten horen bij het hoofd en het gezicht.

Een andere belangrijk punt is dat ons hoofd ongelofelijk beklemd wordt tijdens de geboorte en dus je al misschien begint met spanningen in het hoofd en gezicht, die op de korte en/of lange termijn klachten kunnen verhoorzaken.

Een cranio sacraal behandeling is een enorme stimulans voor je zelfgenezingskracht

De behandeling stimuleert je genezing op fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch niveau.

De behandeling richt zich op je levensenergie daardoor kom je in diepe rust en dieper je geneest. Na de behandeling  voel je dat je in diepe rust en ontspanning bent geweest.

In deze blog heb ik over de bouw van de schedel en hersenvliezen gehad.

In de volgende blog zal ik verder op de hersenvocht ingaan.

Heb je vragen hierover of wil je hierop reageren, laat dan hieronder een reactie achter en ik zal deze z.s.m. beantwoorden.

Over Unmani

Het is mijn passie om mensen met stress en fysieke klachten te helpen om meer balans en plezier te beleven, en om naar hun lichaam te luisteren en zo weer vrienden met de stilte te worden, waardoor stress en pijn verminderen.

 

 

volgt me op facebook

Gerelateerde artikelen

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin