06 30049738 unmani@ilcielo.org

Online cursus "Rustige stappen": zelf voetreflexologie toepassen

♥  Leer zelf je voeten masseren  en activeer je zelfgenezend vermogen. Volg de online training!

Ja, dat wil ik ervaren

Leer zelf hoe je je stress kan verminderen en het zelfgenezend vermogen van je lichaam weer kunt stimuleren met zelfmassage, zodat je fysieke klachten afnemen en je minder vatbaar bent voor een burn-out.

 Herken je je hierin?

  • Heb je al langere tijd geen rust in je lichaam? Voel je je steeds gestrest en sta je altijd “aan”? Krijg je vaak het advies om “niks te doen”, maar vind je dat lastig en voel je je dan schuldig, waardoor je snel weer wat gaat zoeken om te doen? Er is immers nog zoveel…
  • Heb je last van vage lichamelijke klachten waar geen directe oplossing voor lijkt te zijn? En voel je ook dat pijnstillers slikken niet de oplossing is? 
  • Heb je de afgelopen periode veel stress gehad door een ingrijpende gebeurtenis? En voel je dat het eigenlijk op dit moment niet zo goed met je gaat? 

Het klinkt alsof je de afgelopen periode veel op je bord hebt gehad! Je lichaam probeert dat allemaal te verwerken, maar vaak ervaren wij zoveel chronische stress dat dit niet lukt. Tijd om je lichaam een handje te helpen door zelfmassage toe te passen!

Zelfmassage, hoe werkt dat dan?

Massage…. wie wordt daar niet blij van? Maar wist je dat het net zo helend is om het zelf te doen? Grote kans dat je het ook nog eens vaker kunt doen! Daarnaast voel jij je eigen lichaam het beste, waardoor je beter kunt aanvoelen wat je nodig hebt. Ik wil je dan ook van harte uitnodigen om je eigen voeten te gaan masseren.

Je kunt je voeten zien als een soort overzicht van jouw hele lichaam. Je voeten zijn verdeeld in zones, de reflexzones. Iedere zone op de voet staat voor een lichaamsdeel of orgaan in het lichaam. . Door het masseren van specifieke reflexzones wordt daar in het lichaam de energiedoorstroming, de doorbloeding de zenuwstelsel en het zelfgenezendvermogen van het lichaam gestimuleerd. Op die manier kan je lichaam zichzelf helen. 

Stap voor stap minder stress en herstel

Ik, Unmani, weet dat jouw lichaam ontzettend krachtig is, en dat het zichzelf kan genezen. Ik geloof dat fysieke klachten kunnen verminderen of zelfs helemaal kunnen verdwijnen, als je je lichaam daar een handje bij helpt. Factoren als stress, een ongeluk, ziekte of emotionele gebeurtenissen kunnen ervoor zorgen dat je lichaam uit balans is. Dit kan zich uiten in fysieke klachten, stress, vermoeidheid of andere vage klachten. Ik help je dan om weer in balans te komen, met zachte behandeltechnieken. 

Mijn praktijk bestaat ondertussen al meer dan 20 jaar, sinds 2002. Ik heb al veel cliënten van hun stress en pijn af mogen helpen, zelfs als klachten in eerste instantie chronisch zijn. Nog voor ik mijn praktijk startte, gaf ik al cursussen. Een deel van mijn kennis heb ik nu gebundeld in een online training, waardoor je zelf iets aan je klachten kunt doen.

Ervaring van mijn studenten

I am a French-speaking belgian living in Amsterdam for two years now. It is really hard to find new therapists when you arrive in a new city! I went to consult Unmani about six months ago because I have neck and back chronic pains.  Unmani is helping me a lot (until now that I am pregnant)! the pain in my neck is almost not to feel anymore, and now that I feel pain in my pelvic area due to the pregnancy, I get better and better each treatment I receive.  She always adapts the treatment to my needs. I highly recommend her! Un tout grand merci Unmani!

Heidi, 32

Unmani weet perfect de gevoelige punten te vinden en deze doeltreffend te behandelen. Daarnaast is het voor mij de ideale manier om te ontstressen en echt tot rust te komen. Unmani heeft duidelijk verstand van zaken, ik raad het iedereen aan.

Frank, 39

Lieve Unmani,

Wat heb je me weer een fijne behandeling gegeven. Het is werkelijk magisch dat mijn rugpijn vanzelf verdwijnt na een sessie met jouw. Je hebt werkelijk magische handen.

Ook wil ik in de toekomst weer graag gebruik maken van jouw helende energie.

Madhu, 69

De training “Rustige Stappen” is opgedeeld in twee gedeeltes

Deel 1: theorie

In de eerste module neem ik je mee in de algemene theorie van de voetreflexologie. Hoe gaat dit in zijn werk en hoe kun je zelf de reflexpunten op je voeten vinden? 
Dan leer ik je specifiek over het ondewerp stress. We kijken naar hoe je lichaam reageert als er stress ervaren wordt, dus naar de fysiologie van de stressrespons. Wat zijn de organen die betrokken zijn in het proces en wat is hun fysiologie en anatomie?

Ook leer je waar deze organen te vinden zijn op de voeten en de contra indicaties, dus wanneer je beter geen behandeling kunt geven of ontvangen.

Deel 1 bestaat uit 3 lessen.

Deel 2: praktijk

In deze module ga je stap voor stap leren hoe je jezelf een antistress behandeling kunt geven. Je leert daarnaast ook hoe je dit bij anderen kunt toepassen, zoals bijvoorbeeld je partner. Ik laat je zien hoe je een hele behandeling kunt geven van A tot Z, inclusief opwarming. Zo krijg je een goed beeld bij de hele behandeling. Daarna knip ik de behandeling als het ware op. Er is een losse video voor iedere stap, met de uitleg per orgaan. Zo kun je stap voor stap een hele behandeling leren en geven.

Deel 2 bestaat uit 12 lessen.

Na deze online cursus

  • … Weet je hoe je jezelf een anti stress voetreflex massage kunt geven. Een ontspannende activiteit waar je lichaam je dankbaar voor is!

  • … Heb je nieuwe kennis opgedaan over hoe jouw lichaam werkt en hoe je jouw klachten zelf kunt verlichten. Daarnaast is er meer bewustwording rondom jouw klacht en de oorzaak ervan.

  • … Kun je niet alleen jezelf de behandeling geven, maar ook aan de ander. Een mooi cadeautje voor je partner, een vriendin of je kind.

Maar…. Dit werkt natuurlijk alleen als je het ook echt gaat doen!

En dat is eigenlijk zo ingewikkeld nog niet. Het geven van een volledige behandeling aan je voeten duurt ongeveer 20 a 30 minuten per voet. Bewuste aandacht is natuurlijk het beste, maar je kunt het ook doen als je lekker op de bank zit en een film kijkt. Ik raad je aan om dit een keer per week te gaan doen, in het begin misschien vaker. Dan zul je echt verschil gaan merken!

 

Praktische informatie

Als je je aanmeld voor de training, krijg je meteen toegang. Je kunt starten wanneer je wil en je kunt de training zovaak kijken als je maar wil. Het mag helemaal op jouw tempo.

Je kunt de training op ieder apparaat bekijken.

 

Neem deel aan de online training!

Vul je gegevens in, dan krijg je toegang tot de online training.

 

Na het aanmelden voor de kennismakingsafspraak ontvang je 2 keer per maand een waardevolle e-mail. Je kunt je daar altijd voor afmelden onderaan de mail.