06 30049738 unmani@ilcielo.org

Leer zelf hoe je je stress kan verminderen en het zelfgenezende vermogen van je lichaam weer kunt stimuleren met zelfmassage, zodat je fysieke klachten afnemen en je minder vatbaar bent voor een burn-out.

Online cursus "Rustige stappen": zelf voetreflexologie toepassen

♥  Leer zelf je voeten masseren  en activeer je zelfgenezend vermogen. Volg de online training!

Ja, dat wil ik ervaren

 

Herken je je hierin?

  • Heb je al langere tijd geen rust in je lichaam? Voel je je steeds gestrest en sta je altijd “aan”? Krijg je vaak het advies om “niks te doen”, maar vind je dat lastig en voel je je dan schuldig, waardoor je snel weer wat gaat zoeken om te doen? Er is immers nog zoveel…
  • Heb je last van vage lichamelijke klachten waar geen directe oplossing voor lijkt te zijn? En voel je ook dat pijnstillers slikken niet de oplossing is? 
  • Heb je de afgelopen periode veel stress gehad door een ingrijpende gebeurtenis? En voel je dat het eigenlijk op dit moment niet zo goed met je gaat?                                                                                                                                  
  • Je hebt weinig tijd om regelmatig behandelingen te boeken, omdat je dagelijks leven druk is. Je zoekt wel een manier om thuis stress bij jezelf te verminderen op een laagdrempelige manier.                                                                    
Het klinkt alsof je de afgelopen periode veel op je bord hebt gehad! Je lichaam probeert dat allemaal te verwerken, maar vaak ervaren wij zoveel chronische stress dat dit niet lukt. Tijd om je lichaam een handje te helpen door zelfmassage toe te passen!

Zelfmassage, hoe werkt dat dan?

Massage…. wie wordt daar niet blij van? Maar wist je dat het net zo helend is om het zelf te doen? Grote kans dat je het ook nog eens vaker kunt doen! Daarnaast voel jij je eigen lichaam het beste, waardoor je beter kunt aanvoelen wat je nodig hebt. Ik wil je dan ook van harte uitnodigen om je eigen voeten te gaan masseren.

Je kunt je voeten zien als een soort overzicht van jouw hele lichaam. Je voeten zijn verdeeld in zones, de reflexzones. Iedere zone op de voet staat voor een lichaamsdeel of orgaan in het lichaam. Door het masseren van specifieke reflexzones wordt daar in het lichaam de energiedoorstroming, de doorbloeding, de zenuwstelsel en het zelfgenezendsvermogen van het lichaam gestimuleerd.

Op die manier kan je lichaam zichzelf helen.

Stap voor stap minder stress en herstel

Ik, Unmani, weet dat jouw lichaam ontzettend krachtig is, en dat het zichzelf kan genezen. Ik weet uit ervaring dat fysieke klachten kunnen verminderen of zelfs helemaal kunnen verdwijnen, als je je lichaam daar een handje bij helpt.

Vroeger was ik zelf altijd gestrest en gefrustreerd en door financiële stress. Ik had weinig geld en tijd om behandelingen te ondergaan, maar door mezelf regelmatig een voetreflex massage geven kon ik mijn stress verminderden.

Stress is de grootste boosdoener om ziek te worden, al is niet iedereen zich bewust van. Door stress te verminderen, kun je ook die vage klachten verminderen. Daardoor kan je weer makkelijker genieten van het leven.

Dit is herkenbaar voor de cliënten die vaak bij mij komen en die worstelen met stress. Mede daarom heb ik deze online cursus ontwikkeld.

Nog voor ik mijn praktijk startte, gaf ik al cursussen als holistisch massage, voetreflexologie, craniosacraal, energie werk en meditaties. Een deel van mijn kennis heb ik nu gebundeld in een online training, waardoor je zelf iets aan je klachten kunt doen.

Mijn praktijk bestaat ondertussen al meer dan 20 jaar, sinds 2002. Ik heb al veel cliënten van hun stress en pijn af mogen helpen, zelfs als klachten in eerste instantie chronisch zijn.

 

 

Ervaring van mijn studenten

 

Ik heb de opleiding voetreflexologie gevolgd bij Unmani. Met haar heldere, duidelijke en empathische manier van werken leerde ze me alles over dit onderwerp. Ze legde mij heel duidelijk het werkingsmechanisme uit tussen de massagepunten en het effect op lichaam en geest. Ook heeft ze me veel geleerd over stress. Elke dag pas ik de technieken op mezelf toe en af en toe geef ik ook mijn vrienden een behandeling.

Bedankt Unmani voor alle kennis die ik van je heb geleerd.

Lioba, 56

Gewaad meester

Ik heb alweer jaren geleden twee cursussen gevolgd bij Unmani: Holistic massage (dancing hands) en Cranio Sacraal (1day). Beide technieken pas ik toe in mijn bodywork praktijk, al dan niet gecombineerd met andere methodes. Unmani heeft enorm veel kennis en ervaring en is een toegewijd teacher. Aanrader!

 

Corien, 54

Marketing adviseur en Yin Yoga docent

In 2001 studeerde ik holistische massage, voetreflexologie en energiewerk bij Unmani. Ze heeft me met passie, liefde en kennis lesgegeven. Tegenwoordig ben ik een gewaardeerde professionele massagetherapeut en heb ik vele andere massagecursussen mogen volgen, maar de lessen van Unmani vertegenwoordigen nog steeds de kern van wat ik in mijn werk breng; met helderheid en diepte leerde ze me hoe ik het lichaam holistisch kan benaderen, met ziel en waardering voor het energetische en emotionele aspecten die betrokken zijn bij een massage, zoals niemand anders ooit heeft gedaan; naast me waardevolle technieken aan te reiken die ik nog elke dag gebruik. Ik heb ook veel plezier gehad tijdens het leren in een gezellige, vertrouwde omgeving vol ziel. Mijn grote dank aan jou, Unmani!
Monica, 50

BCST en Massage therapeut

In 2009/2010 studeerde ik holistische massage, voetreflexologie en craniosacraaltherapie bij Unmani. Unmani is een uiterst bekwame, geduldige, nauwkeurige en gepassioneerde lerares van haar werk die mij met eenvoud en diepgang de fundamenten kon overbrengen van een beroep dat ik toen uitoefende, vaardigheden die me vandaag de dag nog steeds vergezellen. Maar wat zij vooral op mij overbracht, is de essentie van holistische genezing. Zijn cursussen zijn gebaseerd op begrijpelijke en duidelijke theorie, maar het grootste geschenk dat ze bieden, is de ervaring met zichzelf en met anderen van een respectvol contact dat verder gaat dan de 5 zintuigen, en voorbij de rationaliteit, door middel van aanraking. De technieken die Unmani leert zijn concrete en effectieve hulpmiddelen voor de natuurlijke aangeboren genezing van het lichaam. Studeren met Unmani opende voor mij de deuren naar een niveau van universeel bewustzijn waarvan het lichaam de bewaarder is, waar ik liefde voor mezelf ontmoette en op mijn intuïtie vertrouwde, onschatbare levensgenoten. Mijn dankbaarheid voor zijn leringen is eindeloos en mijn enthousiasme voor holistische genezingstechnieken is sterker dan ooit.
Arianna, 35

Theater en Montessori docent, energetisch therapeut in opleiding

De cursus “Rustige Stappen” is opgedeeld in twee modulen

Deel 1: theorie

In de eerste module neem ik je mee in de algemene theorie van de voetreflexologie. Hoe gaat dit in zijn werk en hoe kun je zelf de reflexpunten op je voeten vinden?
Dan leer ik je specifiek over het ondewerp stress. We kijken naar hoe je lichaam reageert als er stress ervaren wordt, dus naar de fysiologie van de stressrespons. Wat zijn de organen die betrokken zijn in het proces en wat is hun fysiologie en anatomie?

Ook leer je waar deze organen te vinden zijn op de voeten en de contra indicaties, dus wanneer je beter geen behandeling kunt geven of ontvangen.

Deel 1 bestaat uit 3 lessen: 37 min.

 

Deel 2: praktijk

In deze module ga je stap voor stap leren hoe je jezelf een antistress behandeling kunt geven. Je leert daarnaast ook hoe je dit bij anderen kunt toepassen, zoals bijvoorbeeld je partner. Ik laat je zien hoe je een hele behandeling kunt geven van A tot Z, inclusief opwarming. Zo krijg je een goed beeld bij de hele behandeling.

Daarna knip ik de behandeling als het ware op. Er is een losse video voor iedere stap, met de uitleg per orgaan. Zo kun je stap voor stap een hele behandeling leren en geven.

 

Deel 2 bestaat uit 12 lessen: 86 min.

 

Bonus module: lees je eigen voeten

Heb je wel eens goed naar je voeten gekeken? Heb je brede voeten, of juist niet? Lange tenen of korte? Heb je eelt, of niet? Heb je wellicht likdoorns? Of kalknagels? En hoe voelt je voet? Weet je dat jouw voet van alles over jou als persoon zegt?

Zo is iemand met afgeronde tenen vaak fijngevoelig en gericht op harmonie. Diegene heeft een groot aanpassingsvermogen en kan soms moeilijk zijn eigen mening geven.

Iemand met hoekige tenen is vaak hard voor zichzelf en anderen. Hij is een doorzetter en wil geen compromis doen. Hij heeft ook vaak een hoge pijngrens.

In deze bonusvideo geef ik je alle informatie die je nodig hebt om je eigen voet te kunnen lezen.

Bonus lengte: 35 min.

Deze video is een korte samenvatting van de cursus om te laten zien wat je in de lessen kunt leren en hoe de cursus is opgebouwd. Ik neem je mee in een stuk theorie (Les 1 Wat is voetreflexologie en Les 3 De behandeling (vanaf 2:17)) en een stuk praktijk (vanaf 3:15). 

Lukt het je niet om de video via mijn website te bekijken? Bekijk de video dan via YouTube.

Na deze online cursus

  • … Kun je actief iets doen om je stress te verminderen. Je bent minder afhankelijk van therapeutische ondersteuning en/of je versterkt dan het werk dat je samen met je therapeut aan het doen bent.

  • … Weet je hoe je jezelf een anti stress voetreflex massage kunt geven. Een ontspannende activiteit waar je lichaam je dankbaar voor is!

  • … Heb je nieuwe kennis opgedaan over hoe jouw lichaam werkt en hoe je jouw klachten zelf kunt verlichten. Daarnaast is er meer bewustwording rondom jouw klacht en de oorzaak ervan.

  • … Kun je niet alleen jezelf de behandeling geven, maar ook aan de ander. Een mooi cadeautje voor je partner, een vriendin of je kind.

Maar…. Dit werkt natuurlijk alleen als je het ook echt gaat doen!

En dat is eigenlijk zo ingewikkeld nog niet. Het geven van een volledige behandeling aan je voeten duurt ongeveer 20 a 30 minuten per voet. Bewuste aandacht is natuurlijk het beste, maar je kunt het ook doen als je lekker op de bank zit en een film kijkt. Ik raad je aan om dit een keer per week te gaan doen, in het begin misschien vaker. Dan zul je echt verschil gaan merken!

 

 

Praktische informatie

Als je je aanmeld voor de training, krijg je meteen toegang. Je kunt starten wanneer je wil en je kunt de training zovaak kijken als je maar wil. Het mag helemaal op jouw tempo.

Je kunt de training op ieder apparaat bekijken.

 

Neem deel aan de online training!