06 30049738 unmani@ilcielo.org
Home » cranio sacraal » Hoe zorg jij voor voldoende energie en andere hulpbronnen voor je gezondheid?

Hoe zorg jij voor voldoende energie en andere hulpbronnen voor je gezondheid?

by | 29 sep, 2021 | cranio sacraal

Het leven vraagt veel van ons als mens. Lang geleden draaide het vooral om het juiste voedsel vinden, slapen, je gezondheid en overleven. Nu draait het daar nog steeds om, maar zijn er zoveel extra dingen die “moeten” en die ruis veroorzaken. Toch staan we nog regelmatig in de “overleef”stand. Niet omdat we vandaag niet genoeg eten kunnen vinden, maar omdat we nog een pittige deadline hebben staan die persé vandaag af moet. Als ik daar echt goed over nadenk, vraag ik me wel eens af waar we nou echt mee bezig zijn.

Wat is er nou eigenlijk belangrijk voor een gezond en fijn leven? Welke hulpbronnen zijn daarvoor nodig? Net zoals dat je een voorraadje eten in de kast hebt staan, is het ook belangrijk om een voorraad aan hulpbronnen te hebben voor je gezondheid. Om als het ware reserves te creëren die je kunt gebruiken als het even een periode minder goed gaat, of om te weten waar je je hulpbronnen vandaan kunt halen als je ze nodig hebt.

Meer energie creëren in je lichaam helpt je om beter in het leven te staan. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen. Als je niet genoeg rust en energie hebt, is de kans groot dat je stress opbouwt en dat je immuunsysteem zwakker wordt. Dat zorgt er weer voor dat je sneller ziek wordt of dat je klachten verergeren.

Hulpbronnen kunnen intern en extern zijn. Hulpbronnen kunnen fysiek, emotioneel, psychologisch, spiritueel en uit de omgeving en sociaal zijn.

Een externe hulpbronnen kan staan voor een plek waar je jezelf letterlijk en figuurlijk kan opladen. Zoals bijvoorbeeld aan zee, in het bos of in de natuur. Misschien laad jij op door muziek te luisteren, gezond te eten, aanraking en met vrienden en familie te zijn. 

Een interne hulpbron kunnen goede herinneringen en gedachtes zijn, dankbaarheid en in verbinding zijn met de levensbron. In de cranio sacraal therapie wordt dit in het Engels ook wel “Breath of Life” genoemd. In andere therapievormen staat dit voor “prana” of “chi”.

De “Breath of Life” is de basis van de Biodynamische craniosacraal therapie die ik geef in mijn praktijk.

Tijdens een behandeling wordt de energie van de levensstroom (breath of life) in onszelf geactiveerd, waardoor er ruimte wordt gecreëerd voor heling. Het enige wat daar eigenlijk voor nodig is, is de stilte. Ik laat de gezondheidskracht (de bron van het leven) zijn werk doen.  

Als je niet voldoende interne hulpbronnen hebt, is er geen ruimte voor heling. Je lichaam staat dan in de overlevingsstand. Door het opladen van je lichaam en energie tijdens een craniosacraal behandeling help je jezelf om je interne hulpbronnen actiever te maken.

Het blijft best lastig om goed uit te leggen wat de kracht is van craniosacraal therapie. Daarom verwijs ik je graag naar deze video, die volledig gaat over de Breath of Life. Bekijk de video hier:

 

 

Heb je moeite met het nemen van tijd voor jezelf en om op te laden? Of voel je verwardheid en weet je niet meer hoe en waar moet je beginnen om je klachten te verminderen en welke hulpbronnen goed voor je kunnen zijn?

Of heb je moeite met slapen, rust nemen en energetisch voelen, wat de reden daarvoor dan ook is?

Dan is een serie van cranio sacraal behandelingen een goede start die je kan helpen om stress en fysieke klachten te verminderen. Contacteer me om af te stemmen wat het beste bij jou past op dit moment. 

 

Over Unmani

Het is mijn passie om mensen met stress en fysieke klachten te helpen om meer balans en plezier te beleven, en om naar hun lichaam te luisteren en zo weer vrienden met de stilte te worden, waardoor stress en pijn verminderen.

 

 

volgt me op facebook

Gerelateerde artikelen

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin