06 30049738 unmani@ilcielo.org
Home » cranio sacraal » verzekeringen 2023

verzekeringen 2023

by | 21 nov, 2022 | cranio sacraal, verzekeringen

Veranderingen aan de aanvullende verzekering in 2023

Aan het einde van het jaar vraagt iedereen zich af of hij nog goed zit bij zijn huidige zorgverzekering, of beter kan switchen. 

Wat betreft de aanvullende verzekeringen, is er niet veel veranderd ten opzichte van vorig jaar. Hieronder lees je welke verzekeringen goed aansluiten als je behoefte hebt aan alternatieve zorg, met name cranio sacraal.

Goed te weten is:

♥ de aanvullende verzekering heeft niks te maken met de eigen risico bedrag. Dat betekent dat je het bedrag meteen vergoed krijgt vanaf de eerste behandeling die je ondergaat.

♥ Je kunt je aanvullende pakket veranderen t/m 31 januari bij de meeste verzekeraars. Het basispakket t/m 31 december 2021. Wil je overstappen? Dan moet dit voor 31 december. Je moet in ieder geval wel de huidige verzekering afzeggen. Je hebt dan de tijd tot 31 januari om een nieuwe verzekering te kiezen.

♥ De aanvullende alternatieve geneeskundige therapie heeft meestal een maximaal bedrag per behandeling/dag en een jaarlijkse dekking.

Wat ik zelf adviseer als je cranio sacraal behandelingen wil afnemen in 2023:

Ben je verzekerd bij CZ, Ohra of Nationale Nederland (oude Delta Lloyd), Menzis groep, de Amersfoortse en alle de verzekeringen die niet in de lijst aan het eind van de blog staan?

Dan is mijn advies om over te stappen naar een andere verzekering die wel craniosacraal therapie vergoedt.

De beste verzekeringen blijven ONVZ en PNO maar die zijn ook niet goedkoop.

Zilveren kruis en VGZ zijn ook goede groepen om je bij te verzekeren als je cranio sacraal therapie vergoed wil krijgen.

Ik vind het heel moeilijk om te adviseren wat de beste verzekering is. Als je geen gebruik maakt van de fysio behandelingen en brillen die ook in hetzelfde pakket zitten, dan heb je er niet veel aan, want de kosten van je alternatieve polis verschillen niet veel van de jaarlijkse vergoeding bedrag die je krijgt. Als je geen gebruik maakt van de fysio behandelingen, betaal je in verhouding bijna meer dan dat het oplevert als je kiest voor cranio sacraal. 

Het is wel goed om te kijken bij bv. Zorgwijzer.nl en de verzekering te vergelijken, misschien vind je een beter verzekering.

 Alles in één overzicht

Via Zorgwijzer.nl kun je een overzicht downloaden met alle vergoedingen per verzekering. Je kunt hier heel eenvoudig opzoeken of cranio sacraal therapie of voetreflexologie door jouw verzekering wordt vergoed, en hoeveel. 

 

Ps. Check altijd ook bij je verzekeraar, want ik kan ook fouten maken!

Bij www.zorgwijzer.nl kun je je alles nog eens bekijken.

Als je vragen hebt of wilt reageren, laat hieronder dan een bericht achter en je email adres, ik zal hier zo snel mogelijk op reageren.

 

Over Unmani

Het is mijn passie om mensen met stress en fysieke klachten te helpen om meer balans en plezier te beleven, en om naar hun lichaam te luisteren en zo weer vrienden met de stilte te worden, waardoor stress en pijn verminderen.

 

 

volgt me op facebook

Gerelateerde artikelen

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin