06 30049738 unmani@ilcielo.org
Home » cranio sacraal » 10 tips om gezond de zomer door te komen

10 tips om gezond de zomer door te komen

by | 9 jul, 2021 | cranio sacraal, stress

Ik wil je graag 10 tips geven die je kunt gebruiken tijdens deze warme dagen.
Ben je benieuwd wat deze tips zijn? Lees dan snel verder!

Tip 1
Drink veel water tijdens de warme dagen. Probeer om 1,5 tot 2 liter water per dag te drinken. Veel mensen drinken niet voldoende water en kunnen daarom last krijgen van obstipatie of hoofdpijn. Je plast ongeveer 6 keer per dag. Wanneer je plas een licht gele kleur heeft, dan heb je voldoende gedronken.

Daarnaast is het belangrijk om niet uit een plastic fles te drinken, omdat plastic BPA bevat en dat kan in het water komen. Daarom raad ik je aan om uit een glas te drinken.

Verder wil ik je adviseren om kraanwater te filteren. Het water krijgt dan een zachtere en betere smaak. Ook verwijdert het ongewenste gifstoffen. Ik gebruikt zelf de filter van Zerowater die heeft een filter dat veel ongeweenste stoffen uit de water houden.

Waarschijnlijk vind je het lekker om in de zomer koud water te drinken, maar toch is het beste om een water op kamertemperatuur te drinken.

Vind je water drinken niet lekker? Dan kan je bijvoorbeeld wat citroen, komkommer of gember erin doen. Dat geeft wat smaak aan het water.

Tip 2
Heb je last van de hitte?
Dan kan etherische pepermuntolie en kokosolie daarbij helpen!

Hoe kun je dit gebruiken?
Gebruik 10 druppels van de etherische pepermuntolie en 10 ml van de kokosolie en mix deze twee oliën door elkaar.
Masseer vervolgens de olie op je benen, armen en borst.
Je zult direct verkoeling op je lichaam voelen.

Tip 3
Heb je gedurende de zomer last van dikke benen en enkels?
Vaak krijgen mannen en vrouwen met dit probleem te maken. Vooral als je naar een warm land vliegt kunnen je benen en enkels opzetten.

Hoe kun je deze zwelling verminderen?
Je kunt dit doen door achter elkaar heet en koud te douchen en dit af te wisselen. Wissel dit 5 keer af. Zorg ervoor dat je met je hele lichaam onder de douche staat. Dit verbetert de bloedsomloop en lymfestelsel en zorgt ervoor dat je minder last heb van opgezette benen en enkels.

Tip 4
Heb je veel last van veel transpireren tijdens de hete dagen?
Misschien herken je dat je naar zweet ruikt en dat is ook heel normaal tijdens de warme dagen. Het is ook heel begrijpelijk dat je van die geur af wil.

Hoe kan je deze geur verminderen?
Je kunt hier baking soda voor gebruiken. Dit is zuiveringszout. Dit smeer je onder je oksel, zodat je zweetgeur vermindert. Dit is een natuurlijk alternatief voor deodorant en werkt goed!

Tip 5
Eet meer fruit en groenten, vooral biologisch. Dit kan je helpen om meer vocht op te nemen. Je kunt bijvoorbeeld de volgende groenten eten: komkommer, ijsbergsla en tomaten. Deze groenten bevatten veel vocht en zijn daarom goed om meer vocht binnen te krijgen.

Tip 6
Wellicht herken je het wel dat je in de zon ligt en je het heerlijk warm hebt. Daarna gaat de zon weg en krijg je het koud.

Wat kan hierbij helpen?
Je kunt dan het beste gemberthee of steranijsthee drinken. Dit zorgt ervoor dat je je weer wat kunt opwarmen.

Tip 7
Wat kan je het beste gebruiken tegen de zon?
Het is belangrijk om je in te smeren tegen de stralingen van de zon. Ik adviseer je om zonnebrandcrème of zonnebrandmelk te gebruiken.
Je kunt ook zelf zonnebrandcrème maken, door natuurlijke ingrediënten te gebruiken.

Wat heb je daarvoor nodig?
– Kokosolie met natuurlijk beschermingsfactor SPF 2-8
– Shea butter SPF 3-8
– Wortelzaad olie 38-40
– Lavendelolie
– Pepermuntolie

Olie met natuurlijk bescherming factor zijn Kokosolie SPF 2-8, shea butter SPF 3-8, wortelzaad olie 38-40. Je kan de kokos olie mixen samen de sheabutter en wortelzaad en daarbij kan je 10 a 15 druppels lavendel etherisch olie of/en pepermunt olie of/en eucaliptus olie. En natuurlijk wel verstandig om niet onder de zon liggen tussen 12 en 15 uur!

Tip 8
Heb je moeite met in slaap komen tijdens warme dagen? En word je vroeger wakker door het licht?

Lavendel etherisch olie en kokosolie kunnen je helpen om beter in slaap te komen. Je kunt bijvoorbeeld een paar druppels lavendelolie op je kussen doen. Of je kunt de lavendelolie en kokosolie door elkaar mixen en dat op je lichaam masseren. Dit zorgt verkoeling en het geeft je rust.

Tip 9
Heb je last van muggenbulten?
Je kunt lavendelolie op de muggenbulten smeren. Dit verzacht de jeuk.

Wil je de muggenbulten voorkomen?
Mix dan kokosolie en geranium etherisch olie door elkaar en masseer dit op je lichaam.

Tip 10
Ga je veel wandelen in de natuur?
Dan is het belangrijk om je te beschermen tegen teken.

Tea tree en eucalyptus etherisch oliën helpen je tegen teken. Je kunt deze twee oliën door elkaar mixen met een basis olie en vervolgens op je lichaam masseren. Zo kun je veilig door de natuur wandelen.

Kun je wel wat hulp bij gebruiken? Boek dan een kennismakingsafspraak via mijn website. Link: https://ilcielo.org/kennismaking-afspraak/

Ik wens je een hele fijne zomer!

 

Over Unmani

Het is mijn passie om mensen met stress en fysieke klachten te helpen om meer balans en plezier te beleven, en om naar hun lichaam te luisteren en zo weer vrienden met de stilte te worden, waardoor stress en pijn verminderen.

 

 

volgt me op facebook

Gerelateerde artikelen

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin